Forum Bractwa Rivendell Mae govannen mellon... witamy na forum poświęconym Eldarom przy Bractwie Rivendell (Heren Nalmiristo: www.bractwo-rivendell.pl)
Plemię: Noldor
Ulubiona Era: Pierwsza
Narodziny: Yunquëa Víressë 23. (I)
Wysłany: 2014-05-06, 08:11 Netykieta
Dzisiaj polecono mi bardzo ciekawą publikację o Netykiecie. Myślę, że niektórym na forum by się przydało choć trochę zapoznać z nią. Nie mówię, że akurat u nas wszystko w 100% jest konieczne (a wręcz przeciwnie, bo u nas atmosfera jest bardzo luźna). Mimo to wypada wiedzieć, jak się zachować kulturalnie w sieci
Jest takie miejsce, zwane „niebiosami", gdzie można dokończyć rozpoczęte tu dobro, gdzie spełniają się nie napisane opowieści i nie spełnione nadzieje. -- J.R.R. Tolkien
Aragorn I take to be my liege lord whether he claim it or no, and any wish from him to me is a command. -- Prince Imrahil
Moim zdaniem to ma całkiem sporo sensu. Coraz mniej ludzi potrafi się zachowywać na jakimkolwiek poziomie, jeśli tylko poczują, że są anonimowi. Każdemu by się takie zajęcia przydały.
_________________ "W końcu jeśli dziewczyna chce iść przez życie z inną, która nosi koszule i krawaty, ujeżdża konie i ma twarz jak buldog, który zlizuje ocet z ostu, to przecież wyłącznie jej sprawa." - T. Pratchett, "Niuch"
Na informatyce , tak mi się przynajmniej wydaje, trudno byłoby nauczycielowi skupić na sobie uwagę uczniów, każdy byłby zbyt pochłonięty buszowaniem w internecie.
_________________ Nic nie jest bardziej niebezpieczne niż wróg, który nie ma nic do stracenia.
Plemię: Sindar
Wiek: 23 Dołączył: 19 Mar 2012 Posty: 120 Skąd: z poza dolin z poza gór
Wysłany: 2014-05-19, 22:20
Fingolfin napisał/a:
coś w tym jest
ale zaraz, dlaczego sugerujesz że na polskim jesteśmy skupieni
Fingolfin nie pogrążaj się -_-
Swoją drogą my na polskim umiemy sie skupić. Fajną mamy nauczycielka, chyba nawet polski polubiłem Ale my też to mamy na polskim ale jako przeywnik w połowie lekcji (których jest ok 1 na każdą lekcje) i muszę przyznać że w mojej klasie jest fajnie ale rzeczywiście niektórym się to przyda
Plemię: Noldor
Narodziny: Yunquëa Víressë 23. (I)
Wysłany: 2014-05-28, 07:19
Offtop
Grunt to świadomość netykiety. Myślę, że ten dokument wiele może pomóc wam. Starajcie się go trzymać