Forum Bractwa Rivendell Mae govannen mellon... witamy na forum poświęconym Eldarom przy Bractwie Rivendell (Heren Nalmiristo: www.bractwo-rivendell.pl)
Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2006 Posty: 1146 Skąd: gliwice-lothlórien
Wysłany: 2007-09-17, 16:48
Nie Elwathi.....to byłoby zbyt głupie i nikt zresztą pewnie by tu niczego nie napisał! No ja na pewno nie!!! Dobra żarty żartami, ale może kiedyś! To miało być takie bardziej psychologiczne spojrzenie na życie różnych nacji żyjących w świecie W.P. ( boć oprócz Elfów są i Krasnoludy, ludzicha i .... ) poprzez naszą perspektywę ludzką i na odwrót! Ale wycofuję sie z tego....na razie!
_________________ Strażnik z Lothlórien
Elros Telemnar [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-17, 21:15
A mi ten pomysł bardzo się podoba. dla Dzikiego. Dobrze było by poznać punkt widzenia innych forumowiczów na temat świata tolkienowskiego...i ich opinie na tematy związane z zyciem poszczególnych ras...co i dlaczego robią, podejście do swiata i w ogóle spsób myslenia. dlaczego uznajemy się za elfów, krasnoludy, czy inne nacje. Co nas do nich zbliża, a co oddala...dlaczeg fascynujemy się nimi ( bo chyba tak, a może nie mam racji??). Ja naprzykład jestem Dunadan, najprostrzy Dunadan. Widze w sobie człowieka i nie czuje się w roli przedstawiciela rasy Elfów, których podziwiam czy też Krasnoludów, którzy są z mojego punktu widzenia bardzo interesujący....no to może któś dojrzeje do zgłębienia tego tematu...nasza psychologia...a może nawet problemy....o tak...
Mistril [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-24, 11:23
Ja tak ni zgruszki ni z pietruszki chciał bym zaproponowaqc wyjazd do Andrzejówki jako spotkanie bractwa = chociaż sam ostatnio nie za bardzo się udzielałem z różnych względów.
Myślałem o 2, bądź 3 tygodniu lutego. Można by spotkać obgadać kilka rzeczy i ustalić to i owo - ta działka należy do Ivego
Jesli chcecie mogę wyliczyć i załatwić nocleg, a mamy jeszcze nocleg w pobliżach różnych zamków.
Czekam na wasze sugestie, to jest narazie pomysł, ale realizacja łatwa ponieważ 11 - 14 tam też właśnie jadę ale to z ludźmi związanymi z kuglarstwem na warszaty.