Forum Bractwa Rivendell Mae govannen mellon... witamy na forum poświęconym Eldarom przy Bractwie Rivendell (Heren Nalmiristo: www.bractwo-rivendell.pl)
Jak juz tak się rozpędziłam z tematami fotograficznymi to założę jeszcze jeden.. Myślę, że wiele osób będzie z niego zadowolonych.. np. Razio. Umieszczamy tu fotografie z różnych zlotów Bractw Rycerskich... fotografie ładnych broni... i ładnych(walecznych) rycerzy.. Postaram się za niedługo umieścić moje fotki... a tymczasem chciałam aby temat był juz otwarty..
_________________ "Nigdy nie zapominaj najpiękniejszych dni twojego życia!
Wracaj do nich, ilekroć w tym życiu wszystko zaczyna sie walić",
"Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez"
Jak obiecałam tak i zrobię.. oto zdjęcia Ze zlotu Rycerskiego w Bielsku - Białej (wybrałam tylko te najładniejsze, ale mam ich o wiele więcej):
Więc tak..to jest mój prywatny Rycerz..:D
To juz zdjęcia z walk...
_________________ "Nigdy nie zapominaj najpiękniejszych dni twojego życia!
Wracaj do nich, ilekroć w tym życiu wszystko zaczyna sie walić",
"Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez"
No to klops, bo na razie to na zlocie rycerstwa byłem jednym a z racji dość nędznego opancerzenia(lekka pszeszywanica(a kolczugę zakładam żadko), niechroniene nogi i twarz) nie potykałem się z nimi a jedynie pomagałem ćwiczyć utrzymywanie szyku
Shot with DiMAGE A1.
(biłem się tylko w swoim wczesnośredniowiecnym towarzystwie. Nie jestem w żadnej paczce rycerskiej i długo nie będę. Wczesne średniowiecze też jest fajne. Myslę, że można poszerzyć ten temat o wszystkie imprezy historyczne, konwenty fantasy, LARPy wakacyjne wygłupy i wogóle wszystko, gdzie ludze biegają śmiesznie poprzebierani. Mogłabyś zmienić temat na "my ja jako kto inny" i opisie tematu: "imprezy historyczne, LARPy, konwenty etc"
albo coś w tym rodzaju. Bo tworzyć nowego tematu chyba nie ma sensu.
Oczywiście ponieważ na tym forum nie wszyscy rozumieją delikatne aluzje tłumaczę:
Nie wszyscy, którzy bawią w "rycerstwo" czy rekonstrukcje historyczne muszą zaraz być rymcerzami! Na przykład masa jest w Polsce grup zajmujących się wczesnym średniowieczem lub starożytnością, gdzie z przyczyn oczywistych rycerzy nie uświadczysz. A nawet ci późnośredniowieczni nie muszą zaraz być rycerzami... Nie każda grupa okładająca się mieczami po głowie musi być od razu "bractwem rycerskim". Dlatego zapytany, czy "bawię się w rycerstwo" albo czy "jestem w bractwie rycerskim" odpowiadam szczerze i zdgodnie z prawdą: NIE
Dlatego nie zamieszczam tu swoich zdjęć - bo to o rycerstwie traktuje...
_________________ Śmiały atak to spore ryzyko. Atak nieśmiały to pewna śmierć.
Ostatnio zmieniony przez Razosłav 2008-04-29, 23:13, w całości zmieniany 3 razy
taki weekendowy trening bez ciuchów, bez niczego, taki trening początkujacych ( po prawdzie to jeszcze wszystkiego nie skompletowałem) no to ten trening gdzie straciłem zęba , ale nie z przyczyn chaotycznej i agresywnej walki, okazałem sie koleżeński, był nas czworo , były trzy hełmy, no i oddałem swój kumplowi, co najśmieszniejsze ten kumpel stał ze mną w szyku i wywinął młyńca, szczęście moje takie że uśmiechałem sie w czasie ataku no i prosto w kły dostałem, warga cała, no dość gadania oglądajcie: http://picasaweb.google.co.uk/DagrPGD/Trening
Eruanna [Usunięty]
Wysłany: 2009-10-26, 12:36
świetne zdjęcia, ja nalezę do bractwa rycerskiego, ale przymierzam się do blach .nie złe :)hi hi:) Słowianie ?czy w 15 jesteście?:)uuu współczuje .:( ja dostałam od siostry mieczem półtora ręcznym,(drewnianym )w kolano i nie mogłam chodzić trzy dni:(
Nieprawda. Byłem jeszcze Indianinem i "zakonnym". A krzyżakiem zostałem po raz pierwszy mając tarcze wikinga z biało - czarnym trykwertem
Niech kto inny zacznie
Widok o świcie z ruin twierdzy Koberstein. Bez fotoszopów. To naprawde tak wyglądało.
2.28 ten rycerz co bije wszystkich w plecy to ja,
pochwale się ,że w tej bitwie ściagnełem podobno 12 ludzi, kumpel ma dokładny filmik gdzie jest pokazana lewy bok przeciwnika , gdzie odniosłem triumf
http://www.imageshack.us/
Załątwiasz to przez imadżeszaka.
POdajesz obrazek od siebie z dysku albo z netu, każesz przetworzyć po czym na dole strony kopiujesz "hotlink for forums"
No ale przecież jeszcze tu jesteś - nigdy Cię nie spotkałem a tu poznałem:
Przyznam, że mnie pozytywnie zaskoczyłeś. Z postów wychodzi matoł, który nie umie niczego poprawnie napisać a na zdjęciach obok Kruków (krew i śmierć) jako jeden z bardzo nielicznych wyglądasz jak trzeba. A nie jak reszta w tej sklonowanej miliard razy parodii jarlowskiego hełmu z Gjermunbu z dodaną siatą na ryju, noszonej do samej pszeszywki, workowatych spodni, magicznych karwaszy...
To ja wyglądam na imprezach zwykle tak
choć przynam, że ostatnio raczej bez kolczugi:
Też lubię rajdy na tyły czy flanki wroga. Ale dwunastu zestrzeleń nigdy nie zaliczyłem Tylko że ja zwykle przeżywam bitwę.
A teraz zdjęcie po prostu dobre:
świetny filmik i zdjęcie też świetne, ja początkuje hi hi:) ,ale i tak wolę wikingów i Słowian nie, nie rozczaruje się . a czemu sądzisz że się rozczaruje
Ja wiem, czy świetny ten ostatni filmik? Jakość nagrania pozostawia trochę do życzenia, widać też, że przeciwnik nie ma pojęcia jak się zabrać za pacjenta z takim długim toporem.
no ale ja się nie nadaje na damę dworu, bo mnie to nudzi
Ależ nie musi bawić. Możesz jeszcze być chłopką, mieszczką, przekupką, pomywaczką, markietanką, krawcową, ladacznicą, zakonnicą...
Cytat:
to niesprawiedliwe dlaczego, panowie tylko moga uczestniczyc w bitwach ,i to panowie maja najlepsza zabawe a panie nie .jedynym slowem muwiąc mam nie fart że urodziłam się kobieta?
Niefart to masz, że wypracowałaś sobie takie emo podejście. Chcesz? Idź, co ja bronię Ci? A nawet gdyby to czemu masz coś sobie z tego robić?
W sumie nie wiem czemu nie pochwaliłem się wcześniej - zimowa wyprawa w góry. Miłego oglądania. Przy okazji nie uwierzycie którego z forumowiczów na niej spotkałem...
Eruanna [Usunięty]
Wysłany: 2010-02-01, 12:24
Szacunek Razosławie ,naprawdę. Ja bym zamarzła ,w ciuchach średniowiecznych ,przy tej temperaturze. Świetne zdjęcia .Jak Ci tak nie zimno? ja bym zamarzła .