Forum Bractwa Rivendell Mae govannen mellon... witamy na forum poświęconym Eldarom przy Bractwie Rivendell (Heren Nalmiristo: www.bractwo-rivendell.pl)
Otwieram ten temat bo sądzę, że dobrze byłoby zrobić sobie taki zbiór map jakie każdy z nas posiada na komputerze.. może akurat pojawią się tutaj jakieś unikatowe "okazy" ...ja sama wkrótce zamieszczę swoje mapy autorstwa Alana Lee..jak je zeskanuje.....Posiadam także bardzo ładną mapkę interaktywną, z zaznaczoną drogą Bilba w Hobbicie, a także drogą drużyny pierścienia...jest bardzo piękna i dość dokładna..ale niestety nie mam jak jej tutaj zamieścić...jakby ktoś chciał to mogę przesłaś przez gg bo na maila jest trochę za duża
ps. a może ktoś sam produkuje własne mapki Śródziemia??
_________________ "Nigdy nie zapominaj najpiękniejszych dni twojego życia!
Wracaj do nich, ilekroć w tym życiu wszystko zaczyna sie walić",
"Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez"
Tak się składa, że ja czasem produkuję... Ale wg. mnie ni to ładne, ni cuś...
Liadowi namalunkuję mapę Ardy to może tutaj zamieszczę.
_________________ "W końcu jeśli dziewczyna chce iść przez życie z inną, która nosi koszule i krawaty, ujeżdża konie i ma twarz jak buldog, który zlizuje ocet z ostu, to przecież wyłącznie jej sprawa." - T. Pratchett, "Niuch"
Plemię: Noldor
Ulubiona Era: Pierwsza
Narodziny: Yunquëa Víressë 23. (I)
Wysłany: 2007-02-23, 19:46
Przydałoby się, żeby ktoś wykonał mapki ogólnego zarysu Ardy z różnych epok... może się pokuszę, bo w HoME jest takowa wkładka z mapkami
Wysłany: 2007-02-23, 20:31
Zapraszam do ododatków wersji 4 płytowej ( nie chcę przekłamać ) "Powrotu króla" ! Są tam rozrysowane drogi - mapki - interaktywne wszystkich podróży bohaterów z W.P. Jak ktoś nie ma to ....przy okazji Dziki pożyczy!!!! ! Poza tym w pierwszym numerze i to za jedyne 19.90 figurek z W.P. jako dodatek jest piękna mapa Śródziemia! Polecam! Koszty wysyłki dotychczas pokrywał wydawca! Teraz..... gdy upadło ...... czyli zatrzymało się na 60 - tym numerku .... to nie wiem! Kiedyś czytałem na innych forumkach, że ludzicha kupowali ten numer ze względu na Mapę! A jest jeszcze fajna figurka Gandalfa Białego! Mapa jest formatu dość dużego ...mh...... na pięknym kredowym papierze............ naprawdę warto! A jak już ktoś zamówi, to proszę o monity w sprawie wydawania kolejnych figureczek, tj numerków! To tak dla Dzikusia!
Wysłany: 2007-02-24, 08:58
Jeżeli chodzi o figurki (Dziki) to dla mnie był za drogi interes i mam do 6. numeru kupione...
Ale... posiadam trzy niepotrzebne egzemplarze numeru pierwszego (na promocji cenowej, to nakupowałe goblinów, że mam ich 50 )... W środku faktycznie ładna mapka Zorganizuję konkurs i będzie to nagroda
Wysłany: 2007-02-24, 10:30
Ja mam na kompie tylko jedną mapke (była mi potrzebna do prezentacji z anglika ) Mapka
Mapki piękne- część z nich widziałem, ale artystyczna nr 2 robi na mnie ogromne wrażenie
_________________ "W końcu jeśli dziewczyna chce iść przez życie z inną, która nosi koszule i krawaty, ujeżdża konie i ma twarz jak buldog, który zlizuje ocet z ostu, to przecież wyłącznie jej sprawa." - T. Pratchett, "Niuch"
Wysłany: 2007-02-24, 20:36
Vilgeforts, Taką właśnie mapkę dali do figurkowej edycji WP... i to taką będzie można wygrać
Huuh... Robią wrażenie
Pierwszy raz je widzę i od razu deklaruje: te są moje ulubione !
Miło mi.. moje wydanko...coraz sławniejsze!! a te mapy faktycznie są cudowne..
ps. no i nigdzie ich nie ma...nawet na necie...;) niestety musiałam zmniejszyć ich roamiar..:( i dlatego taka słaba jakość....ale jak ktoś chce to mogę przesłać w pełnym rozmiarze na skrzybkę...wtedy będę duże, ostre, wyraźne i jeszcze piękniejsze..
_________________ "Nigdy nie zapominaj najpiękniejszych dni twojego życia!
Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2006 Posty: 1146 Skąd: gliwice-lothlórien
Wysłany: 2007-03-02, 21:55
Maryen!!! Mapki świetne!!! I coraz bardziej podoba mi sie Twoje wydanko W.P.! Aczkolwiek Amberu z 2001....... ( wiem.... wyślę skany jak w końcu dostanę kompka! ) też... jest bardzo fajne i 3 tomowe! Mnie osobiscie spodobała się mapka z Bestiariusza..... gdzie jest w całości pokazana historia wszystkich krain! Może ..ktoś pokaże? Muszę spróbować!
_________________ Strażnik z Lothlórien
Faolion [Usunięty]
Wysłany: 2007-03-07, 11:36
W Silmarilionie mam mapkę Beleriadu(???) i postarałbym się ją przerysować i potem ją zeskanować i tu umieścić.