Forum Bractwa Rivendell Mae govannen mellon... witamy na forum poświęconym Eldarom przy Bractwie Rivendell (Heren Nalmiristo: www.bractwo-rivendell.pl)
Plemię: Noldor
Ulubiona Era: Pierwsza
Narodziny: Yunquëa Víressë 23. (I)
Wysłany: 2005-07-26, 19:35
Co do muzy celtyckiej irlandzkiej itp miałem to puszczać razem z muzyką filmową mam duuużo takiej muzy w MP3 (cała płyta ) wśród nich sławietny Mike Oldfield (kanon tej muzy ) tak więc nie ma kłopotu Norniel.... muzyka będzie, ew. będzie można mi coś doradzić (podesłać??)
Wysłany: 2005-07-27, 07:53
Masz pełno muzyki celtyckiej Ive? A możesz ją przywieźć na zjazd? :D:D
Wysłany: 2005-07-27, 17:16
Hehehe.... przywiozę jak chcesz, ale w takim razie muszę zrobić listę... a co do radia (proszę bez offtopów FAN )... to jakie jeszcze chcielibyście mieć piosenki, a może programy tematyczne czytanie Silmarillion-a
Wysłany: 2005-07-27, 18:13
E nawet takie pół godziny poświęcone czytaniu Silmarilion nie jest złe .
Muzyka celtycka powiadacie da się to załatwić:D i raczej ni będzie problemu o taką muzykę, chciałem się też spytać czy opowiada wam trochę muzyka elektroniczna.
Marek Biliński, Jean Michael Jarre, Vangelis itp kompozytorzy
Bo zastanawiam się nad audycją Elektornik music
Wysłany: 2005-07-28, 17:01
Ja kojarzę tylko Vangelis... myślę, że mogłoby być byle nie za dużo
Wysłany: 2005-07-29, 17:13
jean michael jarre - świetna muzyka więc można popuszczać dla odmiany a Vangelis to nawet trochę się bawił muzyką celtycką więc pod to by też podchodził...
co do muzyki celtyckiej, to ja doradzam i proponuje carrantuohill (płyta "between" zwłaszcza), open folk (tylko, że oni nie nagrywają płyt - "ballady i tańce irlandzkie" to jest świetne no i jeszcze "bretonstone"), Loreena McKennitt (dla mnie najciekawsze są "elemental" i "parallel dreams", bo potem Loreena kombinuje z instrumentami arabskimi), Enya (WSZYSTKO ), beltaine (jedyna płyta - rockhill), cruachan (szczególnie "pagan", ta muza to też metal i punk więc jest dla szerszej grupy słuchaczy), clannad(baardzo znane, najfajniejsz płyta, przynajmniej dla mnie to "magical ring"), the chieftains(ogólnie ) no i ostatnio odkryłam nagranie gorana bregovica - "irish songs and ballads" - świetne utwory no i jeszcze slyszałam o zespole z wdzięczną nazwą..... Rivendell ale nie mam ich jedynej płyty nagranej razem z teatrem Ocelot... to nie jest typowo celtycka muzyka, ale i tak ma w sobie dużo magii (gdyby ktoś chciał, mogę jeszcze pare zaproponować)
przepraszam, Ive, że się tak rozpisałam, ale jak napisałeś - doradzam
[ Dodano: 2005-07-29, 18:23 ]
a co do programów tematycznych, to ciekawe by mogło być czytanie książek innych autorów fantasy, nie tylko naszego Mistrza... np. Sapkowski, Pratchet, itp.(zresztą, co ja wam będę wymieniać - sami też pewnie dużo ich znacie;), albo możnaby czytac wiersze Tolkiena(i potem np. puszczać te wiersze śpiewane przez jakieś zespoły, np. Myrddin nagrał piosenkę "a elbereth..." i tą pieśń, którą Galadriela śpiewała w Lorien)
możnaby jeszcze pogadać o grach komputerowych opartych na świecie fantasy(chociaż ja w gry nie gram, to nic nie zaproponuję ). No i jeszcze można poopowiadać o różnych stworzeniach z różnych książek, które żyją w świecie fantasy (np. Sapkowski fajnie te wszystkie smoki, wiwerny, kelpie, wapiry i inne opisał;)... Aha, no i zostały jeszcze filmy fantasy... np. Willow. No i to chyba by było na tyle...
Elwathi [Usunięty]
Wysłany: 2005-07-30, 16:06
Ktoś już nagrał tą pieśń, którą śpiewała Galadriela? Chamstwo! Ja do tego melodię wymyśliłam Ktoś z Was ma może tą piosenkę i mógłby mi ją wysłać? Bo na emule nic nie znalazłam
Wysłany: 2005-07-30, 17:22
ehehe ;] choćby nawet AEG by hmm nie pamietem kto ale na www.parmadili.w.pl znajdziesz
Wysłany: 2005-08-01, 12:26
ja też chciałam tą pieśń sobie ściągnąć, ale mało wogóle myrddina mp3 jest w necie jak będę coś miała to dam znać
Fanuilos [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-08, 07:52
Ok, Jerezon, mógłbyś podać wstępnie ramówkę? I może ktoś ma jeszcze pomysł na jakieś programy? Czytanie to niezły pomysł, ale może ktoś spróbowałby zrobić słuchowisko?
Tuinira [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-27, 17:16
hmm... Całkiem fainy pomysł
Mistril [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-27, 19:10
łaa reaktywacja tematu
w sumie ujme to tak że
teraz kompa zmieniam w prawdziwy chodzący kombajn wiec z jeszcze cierpliwości i radio pójdzie w ruch co do ramówki jeszcze nie skończyłem jej bo narazie nie wiem od której prowadzilibyśmy radio czy 24 godz czy gdzieś od np 18 do 23 załóżmy.
Wysłany: 2005-11-27, 19:54
Ja już mogę powiedzieć, że rozmawiałem z administratorem toron.pl, serwera, na którym znajduje się nowa strona Rivendell (dopiero się pokaże ).... stwierdził, że serwer pod ShoutCasta mieć możemy tam, aczkolwiek dopiero za 2 tyg najwcześniej można będzie kombinować. Może być dobrze, bo dostalibyśmy też może zewnętrzne IP, ale to dopiero się będzie bardziej rozmawiało...
Wysłany: 2005-11-29, 07:59
Na początek proponuję nie grać całą dobę tylko jak powiedział Mistril, np od 18 do 22 nawet. A jak się rozkręci, wtedy można próbować rozszerzyć te godziny...
Mistril [Usunięty]
Wysłany: 2005-12-13, 20:25
trzeba także zrobić opis kto jakiej muzyki słuchać
aby zaspokoić każdego słuchacza
Także trzeba będzie sprawdzić kto może prowadzić audycje a kto nie