Forum Bractwa Rivendell Mae govannen mellon... witamy na forum poświęconym Eldarom przy Bractwie Rivendell (Heren Nalmiristo: www.bractwo-rivendell.pl)
Te portale są hmm...bardziej zaawansowane, jeżeli to tak można ująć. Zapewne wiele się zmieniło od czasów kiedy ja się w to bawiłam, ale z tego co pamiętam to są profesjonalne blogi. Jeżeli miałaś już styczność z kodem html to raczej nie będzie nic trudnego. Przecież wszystko jest do opanowania.
Pozostałe są dla początkujących. Gotowa grafika, gotowe formuły. Nic innego tylko wybrać zaakceptować i pisać. Tam też można utworzyć własną kompozycję itp., ale ogółem na pewno są łatwiejsze w obsłudze.
Grafika-jest masa stron z formatkami, które za darmo możesz kopiować i ustawiać jako tło. Zapewne już na wybranym portalu znajdziesz dużo propozycji. I sama też oczywiście możesz tworzyć - jeżeli znasz podstawy html i masz pomysł na grafikę to żaden problem. W jakiej tematyce chcesz go utrzymać? Ja gdzieś jeszcze powinnam mieć własne szablony, ale tylko z tematyki fantasy.
Co więcej? To już chyba wszystko z tych ważniejszych spraw. Poczytaj też o warunkach jakie stawiają serwisy. Czasami to konieczne logowanie przez jakiś okres czasu, niekiedy ograniczona ilość wejść, czasami i są ograniczenia zdjęć na miesiąc...no takie szczegóły już.
"...believes it is only great power that can hold evil in check, but that is not what I have found. I found it is the small everyday deeds of ordinary folk that keep the darkness at bay. Small acts of kindness and love."
"He stood upon the bridge alone
and Fire and Shadow both defied;
his staff was broken on the stone,
in Khazad-d?m his wisdom died"
Aarien [Usunięty]
Wysłany: 2011-06-20, 14:00
Tinwelin Niestell napisał/a:
Jeżeli miałaś już styczność z kodem html to raczej nie będzie nic trudnego.
Nigdy ale to przenigdy w życiu nie miałam do czynienia z html. To będą moje pierwsze prace z internetem
legomir [Usunięty]
Wysłany: 2011-06-20, 17:39
Miałaś
[b.] [/b.] na przykład przy tym to jest z HTML, a właściwie jedno polecenie
Plemię: Noldor
Ulubiona Era: Pierwsza
Narodziny: Yunquëa Víressë 23. (I)
Wysłany: 2011-06-21, 07:29
Aarien, z doświadczenia doradzę ci http://pl.wordpress.com/ .
- są darmowe,
- nie mają reklam,
- chodzą szybko,
- interfejs po Polsku jest
- przyjemny edytor nie wymagający znajomości HTML ani czegokolwiek innego
- dużo gotowych szablonów do wyboru
- dostęp do ciekawych wtyczek
- możliwość zainspirowania się innymi blogami, które na prawdę super wyglądają
Generalnie olej te wszystkie onetowo-interiowe, są szalenie paskudne, mają masę reklam. Generalnie nie polecam ich, bo są robione z zupełnie inną filozofią.
PS. Jeżeli chcesz przetestować wcześniej, to pisz